Sponsorloop

Op zondag 5 mei lopen zowel de scouts als de explorers vanaf het scoutinggebouw naar de St. Janskathedraal in Den Bosch. Tijdens deze eerste zondag van de meimaand, ook wel Mariamaand, lopen er veel mensen deze tocht om eer te bewijzen aan Maria. De scouts en explorers gebruiken deze tocht ook om geld bij elkaar te brengen voor hun zomerkamp in Zwitserland.

Zij zoeken dus sponsoren voor deze tocht. Dit kan een bedrag per gelopen kilometer zijn, maar ook een vast bedrag voor de tocht.

Daarnaast verzorgt de groep ook twee koffieposten onderweg voor alle wandelaars op deze dag naar Den Bosch. Een traditie die al jaren plaatsvindt.

Scouts behalen tweede plaats tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden

Tijdens de afgelopen scoutingwedstrijden, gedurende het weekend van 12 t/m 14 april, zijn de scouts er in geslaagd om te eindigen op de twee plaats. Dit resultaat betekent dat zij namens de regio Scouting Hart van Brabant gaan deelnemen de Landelijke Scoutingwedstrijden tijdens het komende pinksterweekend. Wij wensen hen veel plezier en succes.

Explorers en Scouts gaan naar Zwitserland

Beide groepen gaan dit jaar in Juli op kamp naar Zwitserland en wel naar het Kandersteg Internationaal Scout Centrum (http://www.kisc.ch). Hier gaan zij allerlei activiteiten ondernemen in de Alpen, samen met honderden scouts uit andere landen.

Om dit financieel allemaal mogelijk te maken gaan zij in de helft van 2024 flink aan de slag met allerlei financiële acties om de benodigde middelen bij elkaar te krijgen.